Slijtage door het ouder worden

nekhernia

Helaas krijgen veel mensen ermee te maken, slijtage door het ouder worden. Door ouderdom verliezen de tussenwervelschijven een deel van het vocht, hierdoor worden de wervelschijven minder soepel. Hierdoor kan er een nekhernia optreden, maar ook verwondingen aan de wervelschijven kunnen een oorzaak zijn. Natuurlijk moet er eerst een diagnose worden gesteld, voordat er aan een behandeling of operatie gedacht kan worden. Helios Klinieken is gespecialiseerd in het behandelen van een hernia.

nekhernia

Eerst een onderzoek

Je kunt zonder een gedegen onderzoek te doen, niet zomaar zeggen of iemand een nekhernia heeft. Er wordt tijdens een onderzoek gekeken wat nu precies de symptomen zijn, zijn er beperkingen waar je last van hebt? Ook wordt er gekeken wat voor medische geschiedenis je hebt, en of er aanwijzingen zijn voor de hernia. Diverse soorten scans kunnen uitsluiten of vaststellen of je een hernia hebt, misschien zijn er tijdens eerdere scans dingen over het hoofd gezien. Aan de hand van de klachten, zal er besloten worden welke behandeling het beste is.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij een nekhernia zijn er verschillende mogelijkheden met een behandeling, fysiotherapie kan bijvoorbeeld verlichting geven met de pijnklachten. Acute pijn kan behandeld worden met injecties, helpen deze injecties niet of te weinig dan moet er over worden gegaan tot een operatie. Helios Klinieken is de specialist op het gebied van operaties bij een hernia, met minimale bijwerkingen kan een operatie worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk dat de klachten van de hernia, na een aantal maanden vanzelf verdwijnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.