Ptss praat erover

ptss

Trauma’s kunnen enorm lastig zijn om te verwerken, daarom kan je er voor kiezen om samen met een psycholoog wekelijks te gaan praten. Een psycholoog is iemand die gespecialiseerd is in dit soort situaties zoals ptss. Doordat je veel druk op je schouders kan voelen heb je het gevoel dat je altijd faalt. Je kan hiervan overwerkt raken waardoor je dus niet meer functioneert in het dagelijks leven. 

ptss

Trauma’s

Posttraumatische stressstoornis is dus niet eenvoudig om mee te leven. Trauma’s kunnen verschillende soorten redenen hebben waardoor je dus bang bent geworden, dit kan zijn verkrachtig of juist mishandeling. Maar ook als iemand bijna is overleden die dicht bij je staat kan dat voor on wendige situaties zorgen. Trauma’s vallen te helpen en daarom is het goed dat als je veel stress ervaart dat je hulp vraagt. Stress is een natuurlijk iets, hierdoor kan je juist beter functioneren. Als je te veel stress ervaart dan functioneer je niet. De dagelijkse dingen die je normaal elke dag uitvoerde wordt nu een stuk moeilijker. Het doel hierbij is ook dat je echt niet opgeeft.

Niet opgeven

Opgeven is absoluut geen optie. Strijden terwijl je ptss hebt kan voor velen een enorme struggle zijn. Je moet altijd in je achterhoofd houden dat er iemand is die van je houd en die iemand ben jijzelf. Doordat je verschillende soorten therapie kan hebben is er altijd wel een oplossing. Door de soorten therapie kan jij je problemen oplossen. Je kan ze niet weghalen, het is een kwestie van er mee om kunnen gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.