Ooglid correctie kosten: alles wat je moet weten

Steeds meer mensen nemen een ooglid correctie in Nederland. Hier zijn natuurlijk de ooglid correctie kosten aan verbonden. Vroeger werden deze vaak vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Tegenwoordig is dit steeds lastiger. Want, je kunt alleen een vergoeding voor de ooglid correctie kosten aanvragen als je een medisch motief hebt. Over het algemeen is het aantal cosmetische ooglid correcties veel groter; zo’n 95% van alle behandelingen zijn niet-medisch.

Wat zijn ooglid correctie kosten?

Als je ervoor kiest om een ooglid correctie te doen, kun je rekenen op kosten van ongeveer 700 euro per oog. De onderooglidcorrectie kosten zijn ongeveer hetzelfde als die van een bovenooglidcorrectie. Als je de behandeling vergoed krijgt, zul je alleen je eigen risico moeten betalen. Dit is vastgesteld op minimaal 385 euro. Mocht je niet in aanmerking komen voor een vergoeding, zul je het gehele bedrag zelf moeten betalen.

Wanneer recht op een vergoeding voor ooglid correctie kosten?

Zoals eerder genoemd, kun je in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie vergoeding van je ooglid correctie kosten als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Als de ingreep van cosmetische aard is, zul je waarschijnlijk niet in aanmerking komen voor een vergoeding. Als je medische last ervaart van hangende oogleden kan dit gemakkelijker tot een vergoeding leiden. Er zijn drie veelvoorkomende redenen waarom mensen de ooglid correctie kosten vergoed krijgen.

Verminderd zicht door hangende oogleden

In sommige gevallen ervaart men fysieke hinder door hangende oogleden. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat het onderste punt van je bovenste oogleden over het centrum van je pupil hangt. Hierdoor wordt je zicht beperkt. Als dit 1 mm of meer is, kom je in aanmerking voor een vergoeding op de kosten.

Verlamming of verslapping oogleden door chronische ziekte

Het kan ook zijn dat je last hebt van verlamde of verslapte oogleden door een chronische ziekte die je al sinds je geboorte hebt. In dit geval worden je ooglid correctie kosten ook gedekt, omdat het als een medische ingreep wordt gezien.

Aangeboren verlamming of verslapping oogleden

Dit geldt ook als je een aangeboren verlamming of verslapping van je bovenooglid hebt, of als dit een gevolg is van een andere aangeboren afwijking. Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt? Neem contact op met je huisarts om de mogelijkheden te bespreken.

Wat wordt allemaal vergoed van je ooglid correctie kosten?

Ben je benieuwd welke ooglid correctie kosten allemaal gedekt worden? In de meeste gevallen wordt het eerste consultgesprek vergoed, de operatie aan één of beide ogen en de nazorg. Tijdens het consultgesprek ga je met jouw plastisch chirurg bespreken hoe de ingreep zal verlopen. Dit is hiernaast het moment om al jouw vragen te stellen over de ingreep en de nazorg. De nazorg van een ooglid correctie is enorm belangrijk voor een goed resultaat. Ooglidcorrectie kosten die vergoed worden omvatten ook de kosten voor de koeling producten die je moet gebruiken om de wond te verzorgen na de operatie. Let er wel altijd op dat je zelf wel eerst je eigen risico moet betalen. Dit is vastgesteld op minimaal 385 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.